Porter Robinson over zijn nieuwe nummer voor Riot Games’ ‘Star Guardian’: ‘Ik heb veel moeite gedaan om er iets van te maken dat ik wil laten zien’

  • Whatsapp
Porter Robinson over zijn nieuwe nummer voor Riot Games' 'Star Guardian': 'Ik heb veel moeite gedaan om er iets van te maken dat ik wil laten zien'

Als er één ding is dat we weten over Porter Robinson, dan is het dat hij ongelooflijk nauwgezet is – zowel in zijn zoektocht naar canonieke volledigheid als naar muzikale betekenis. “Ik ben zo extreem terughoudend om mezelf te binden aan iets waar ik niet de volledige passie, liefde en enthousiasme voor heb”, zegt hij.

Read More

Ontdekken

Ontdekken

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Dus toen hij Riot Games benaderde – ja, hij benaderde hen – over het bijdragen van een lied aan de… League of Legends universum, je weet dat hij het meende met elk grammetje van zijn wezen.

“Ik heb de afgelopen jaren zoveel tijd in hun wereld doorgebracht, en ik heb het gewoon heel, heel erg gewaardeerd”, zegt hij. “Ik ken alle memes en inside jokes; weet je hoe die dingen een manier hebben om de manier waarop je met anderen omgaat, binnen te sluipen? Ik denk dat een coole manier waarop ik kan bijdragen aan deze wereld, is proberen te maken wat ik zou willen zien als een fan van deze personages.”

Voer “Alles gaat door”, de Voeden de nieuwste oprechte meezinger van de artiest, vandaag (14 juli) uitgebracht als het officiële thema voor League of Legendis nieuw Star Guardian verhaallijn. Het legt alle schoonheid, kracht en verdriet vast die gepaard gaan met het opofferen van je leven als tienermeisje om de wereld te beschermen; en het doet het allemaal zonder enig deel van zijn Porter Robinson-heid op te offeren. De track arriveert als onderdeel van een Star Guardian evenement dat ook nieuwe skins voor de game bevat en vandaag wordt gelanceerd, tot en met 29 augustus. Je kunt het evenementlied van Robinson horen, waarvan elementen in de game verschijnen als onderdeel van de Orkestraal thema Star Guardianonderstaand.

“Als Riot het nummer had gehoord en ze zeiden: ‘Ja, we rocken hier helemaal niet mee’, dan zou ik het nog steeds willen uitbrengen”, zegt Robinson, pratend met Aanplakbord via Google Hangout. “Zo was het natuurlijk nooit. Ze waren zo enthousiast en ondersteunend, en gaven me ook echt nuttige feedback tijdens de implementatie. Het voelde alsof elke suggestie het lied echt diende.”

Lol is een van de populairste platforms van Riot. Ongeveer 125 miljoen gebruikers spelen elke maand de 5v5 multiplayer online battle arena-game – een groep waaronder Robinson en zijn verloofde, Rica, kunnen worden gerekend. De obsessie van de muzikant begon in de begindagen van quarantaine, als een middel om in contact te blijven met vrienden over de hele wereld. Daarna keek het stel naar de animatieserie van Riot Arcaanlosjes gebaseerd op de Lol universum, en Robinson wist dat hij deel moest uitmaken van deze scène.

“Het is een van de beste animatieseries die ik ooit in mijn hele leven heb gezien”, zegt hij. “”Het was visueel zo mooi en met zoveel zorg in elkaar gezet. Ik wist eerlijk gezegd niet zeker hoe goed het zou zijn – en toen keek ik ernaar en moest ik huilen.”

Porter Robinson

Porter Robinson

Lindsay Ellary

Star Guardian is een van Lol’s alternatieve universums, met zijn eigen speelbare personages gemodelleerd naar magische meisjesanime-tropen. (Als je ooit hebt gezien Sailor Moon of Cardcaptor Sakura, je snapt de essentie.) De Star Guardians zijn mooie krijgers die het leven op school overdag combineren met het redden van de wereld ’s nachts. Het verhaal komt tot leven in web novellen en korte animaties, maar meestal kunnen de Guardians worden gedownload als speelbare skins in de reguliere versie Liga spel.

Het was Riot’s idee om Robinson te laten werken aan het nieuwe lanceringsthema, gecombineerd met een animatie van twee en een halve minuut die het nieuwste verhaal opzet. Hij was zeker geïntrigeerd, maar eerst moest hij ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zat.

koesteren is zo anders dan zoiets als S werelds, mijn vorige album, en dat was zo anders dan wat ik deed in de vroege EDM-dagen”, zegt hij. “Ik vroeg: ‘Dus, als we attribuutpunten hebben – zoals in een videogame waar je drie punten in kracht kunt zetten, één punt in constitutie, twee in behendigheid enzovoort – voor dit nummer, als jullie zes attributiepunten hebben toewijzen, hoe schattig wil je dat het nummer is, hoe episch wil je dat het is en hoe emotioneel?’ Ze zeiden: ‘Oh, we willen drie punten in emotioneel, twee punten in episch en één punt in schattig.’ En ik dacht: ‘Oké, cool. Dat klinkt als precies de verhouding die in mijn verbeelding was.’”

Van daaruit rolde hij zijn mouwen op en ging aan de slag aan een nummer dat zowel de animatie als de Star Guardian-personages zou aanvullen, maar ook zijn eigen persoonlijke reis zou weerspiegelen.

Uiteindelijk is “Everything Goes On” een portret van twee levens. Het vertelt over de pijn die een Star Guardian moet slikken bij het afleggen van een eed om de wereld te beschermen terwijl ze afscheid nemen van degenen van wie ze houden, maar het weerspiegelt ook Robinson’s strijd om elk moment lief te hebben en te waarderen met een zieke geliefde, terwijl hij in zijn hart weet dat verdriet is bij hem en wacht aan de andere kant.

‘Het eerste couplet luidt – en ik heb me dit altijd voorgesteld vanuit een ziekenhuiskamer – ‘Je staarde naar het raam en ik zei: ‘Ik wil je meenemen naar de zee. Als ik beter ben, zullen we alles doen,” en dan tussen haakjes: ‘Ik moet stoppen met het maken van beloften die ik niet kan waarmaken’,’ zegt hij.

“Ik hou van die lijn, omdat mensen in het leven soms dingen zeggen om je beter te laten voelen, en het maakt de zaken erger en versterkt gewoon de pijn”, vervolgt hij. “Ik wilde een superlasertekst schrijven, gericht op het feit dat er echt geen manier is om je uit de pijn te wurmen.”

Porter Robinson

Het maken van ‘Alles gaat door’

Lindsay Ellary

Er is nog een regel in het pre-refrein die luidt: ‘Probeer jezelf niet te herinneren. Zoek mij niet. Ik ben gewoon een verhaal dat je is verteld’, wat inhoudt dat de hoofdpersoon van het verhaal beter vergeten kan worden. Het past bij het bitterzoete drama van het verhaal, maar het paste niet bij Robinson om het nummer op die toon te beëindigen, dus pijnigde hij zijn hersens voor een diepere, meer bevredigende betekenis.

Op het einde klapt het pre-refrein om en zet de vorige versie tussen aanhalingstekens om te zeggen: ‘Ik zei je me te vergeten, maar je bleef aan mijn zijde toen ik zei: ‘Probeer jezelf niet te herinneren. Zoek mij niet. Ik ben gewoon een verhaal dat je is verteld.’”

“Het kostte me maanden om het gevoel te vinden dat ik voelde dat ik echt mijn hoed kon ophangen om te zeggen, zoals, ‘Now het is een lied’”, zegt hij. “Ik heb veel moeite en zorg gestoken om er iets van te maken dat ik met mijn hele borst op het podium wil laten zien… Ik ben gewoon zo blij dat ik het heb gehaald, want het is niet gemakkelijk en is het ook nooit voor mij. Ik denk dat als het gemakkelijk was, het zou kunnen betekenen dat ik er niet alles in stopte wat ik kon.”

Related posts

Geef een antwoord