Ontslagen Grambling State Volleyball Coach zegt dat ze ten onrechte werd beëindigd

  • Whatsapp
NCAA Division III volleybalkampioenschap heren 2021

Fanders Grambling Staatsuniversiteit volleybalhoofdcoach Chelsey Lucas zegt dat ze ten onrechte is ontslagen en is van plan om advocaat te worden nadat ze nog geen zes maanden in deze functie heeft gewerkt.

In een beweging die tot veel discussie leidde in de HBCU-gemeenschap, kondigde Grambling aan dat het zijn controversiële nieuwe volleybalcoach dinsdag had ontslagen na een intern onderzoek. Lucas werd in februari aangenomen door Grambling na coaching aan zowel de University of Arkansas in Pine Bluff als de Alcorn State University. Ze veroorzaakte controverse slechts twee maanden nadat ze was aangenomen toen werd gemeld dat Lucas alle vorige atleten op de selectie had verteld dat hun beurzen niet zouden worden verlengd en dat ze een volledig nieuwe selectie zou invoeren voor het seizoen 2022.

Dinsdag vertelde Lucas aan het lokale nieuwscentrum KSLA Nieuws 12 dat ze gelooft dat haar ontslag onrechtvaardig was en dat ze van plan is een advocaat in de arm te nemen. Ze gaf de nieuwszender ook de volgende verklaring:

“Sinds ik bij Grambling ben begonnen, heb ik de opdracht gekregen om niet met de media te praten. Mijn stem is helaas tot zwijgen gebracht ondanks de geruchten en beschuldigingen over mij. Als gevolg hiervan heb ik mijn kant van het verhaal niet kunnen vertellen over de vele gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens mijn ambtstermijn als hoofdvolleybalcoach bij Grambling. Ik kreeg vandaag te horen, zonder kennisgeving of enige gelegenheid tot discussie, dat ik zou worden ontslagen. Toen ik vroeg waarom ik werd ontslagen, kon de administratie me geen details geven over waarom ze besloten me te ontslaan.

“Deze beëindiging kwam slechts enkele dagen nadat ik had gevraagd en vervolgens een ontmoeting had met de president om te bespreken hoe ik de afgelopen weken door de Athletic Director was behandeld. Het AD was, zonder dat ik het van tevoren wist, uitgenodigd voor dit gesprek met de voorzitter. Het AD was zichtbaar ontdaan over mijn klachten tijdens mijn ontmoeting met de president, en vandaag kreeg ik te horen dat hij degene was die mijn ontslag had aanbevolen. Ik zal samenwerken met mijn advocaat om een ​​reactie voor te bereiden en ik geloof dat mijn kant van dit verhaal zal aantonen dat wat mij vandaag is overkomen niet juist of rechtvaardig was.”

De reacties op Lucas’ ontslag waren talrijk. Velen denken dat het ontslag van Lucas terecht was op basis van de manier waarop ze de vorige groep atleten behandelde. En sommigen hebben zelfs opgeroepen tot het herstel van beurzen voor sommige atleten die Lucas uit de ploeg schopte toen ze de baan kreeg.

Grambling-functionarissen gaven ook commentaar op het ontslag van Lucas via een verklaring op de atletiekwebsite van de school.

“Het succes van student-atleten en hun vermogen om zich te laten inschrijven aan de Grambling State University heeft de hoogste prioriteit”, zegt Dr. Trayvean Scott, president van intercollegiale atletiek bij Grambling. “Terwijl we vooruitgang boeken in deze overgang en een nationale zoektocht naar de volgende coach beginnen, zullen alle volleybalstudent-atleten die beurzen hebben ontvangen voor het academiejaar 2022-23 hun beurzen behouden en in het team blijven. Walk-ons zullen ook hun plaats op de lijst blijven behouden.”

Grambling-president Rick Gallot voegde toe: “Het is de verantwoordelijkheid van deze instelling om ervoor te zorgen dat student-atleten kansen krijgen op een manier die in overeenstemming is met alle regelgevende organisaties. Dat geldt voor atletiek net zo goed als voor academici.”

Grambling heeft nu minder dan twee maanden om een ​​nieuwe hoofdvolleybalcoach te zoeken en ze te laten acclimatiseren voordat het seizoen 2022 dit najaar begint.

ZIE OOK:

HBCU Backlash dwingt Art Briles om ontslag te nemen bij Grambling State Football Job

Moeder-dochterduo behaalde op dezelfde dag bachelordiploma’s van Grambling State University

VS-BAHREIN-DIPLOMATIE-HARRIS-AL-KHALIFA

10 foto’s

Related posts

Geef een antwoord