Leslie Jordan herinnert zich dat ze Amy Winehouse’s ‘Rehab’ voor de eerste keer hoorde na nuchterheid: ‘Het maakte me zo nerveus’

  • Whatsapp
Leslie Jordan herinnert zich dat ze Amy Winehouse's 'Rehab' voor de eerste keer hoorde na nuchterheid: 'Het maakte me zo nerveus'

Beschouw Leslie Jordan als een Amy Winehouse-fan.

Read More

Hoewel de 67-jarige acteur-muzikant aanvankelijk niet wist wat hij moest denken van de overleden zangeres na het horen van haar hit “Rehab”, onthulde hij tijdens een optreden op Apple Music Country’s Southern Accent Radio op maandag (11 juli) dat de track en de onderliggende boodschap begon echt op hem te groeien toen hij zijn eigen reis naar nuchterheid overwoog.

“Ik was nuchter en ik was al heel lang nuchter. En toen ik dat nummer hoorde, werd ik nerveus omdat ik dacht: ‘Oh god, nu gaan mensen niet naar een afkickkliniek die naar een afkickkliniek moet.’ Het maakte me zo nerveus. Ik dacht dat ze dat niet moest doen. Wie is dit, deze Amy Winehouse? Ik moet haar opzoeken. En toen begon ik er meer over na te denken”, vertelde Jordan aan host Dave Cobb. ‘Als je er goed naar luistert, is het een pleidooi, ik ga gewoon naar mijn vader luisteren, ik ga hier naar luisteren, ik ben nog niet helemaal klaar om te gaan. En ik dacht, weet je wat? Dat is de echte essentie van herstel. Dat is de essentie van herstel. Je kunt een paard naar het water leiden. Je kunt ze niet dwingen te drinken. Je zou Amy Winehouse kunnen nemen en haar in een afkickkliniek stoppen, en als ze er nog niet klaar voor is… Dus, maar daar hield ik gewoon van.”

Ontdekken

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Jordan legde uit dat hij niet kon stoppen met denken aan de muziek van Winehouse na het horen van “Rehab”, omdat “het resoneert. Het is iets uit het verleden met haar.” De acteur voegde er ook aan toe dat hij en de homogemeenschap dol waren op de smaak van de overleden zanger in de mode. “De homojongens hielden van haar vanwege haar stijl, die grote oude zwarte bijenkorf, iets van Ronnie Spector of zoiets. Ik kon het niet bedenken. Ze had gewoon van alles aan de hand, die eyeliner en alles. Dus ze deed haar ding. Ik hou daarvan.”

De acteur nam ook even de tijd om zijn aanstaande gospelalbum te bespreken, Bedrijf komt eraanen hoe hij Eddie Vedder van Pearl Jam vroeg om op de LP te verschijnen.

Jordan besprak hoe de samenwerking tot stand kwam en zei: ‘Ik heb een vriend die misschien een plek heeft op Hawaï, en via hun buren daar zijn de Vedders. Dus ging ik naar Hawaï om mijn vriend te bezoeken en hij zei: ‘Zou je met Jill en Eddie willen dineren?’ En ik zei: ‘Veder?’ ‘Ja!’ … [Vedder] hij stond op mijn album.”

Nadat hij Vedder had gevraagd om zijn talenten aan de plaat te besteden, zei Jordan: “We stuurden hem een ​​nummer dat Danny Myrick en Travis Howard voor hem schreven, wat een van mijn favorieten op het album bleek te zijn. En toen hij ons zijn nummer ‘Above Me’ stuurde… kan hij eigenlijk doen wat hij doet en het is… oh, ik snikte gewoon. Ik snikte gewoon. Ik reken hem als een vriend. Ik reken hem als een goede vriend.”

Luister naar Jordan’s optreden op Southern Accent Radio hier.

Related posts

Geef een antwoord