Constance Wu zegt dat ze het gevoel had dat ze ‘het niet verdiende om te leven’ na Twitter-reactie

  • Whatsapp
Constance Wu zegt dat ze het gevoel had dat ze 'het niet verdiende om te leven' na Twitter-reactie

Constance Wu voor het eerst in bijna drie jaar terug op Twitter om haar nieuwe boek aan te kondigen, Een scène makenen om te onthullen dat ze een zelfmoordpoging volgde na het verzet dat tegen haar losbarstte anno 2019.

Read More

Sociale media waren woedend op Wu nadat ze haar frustratie had geuit over haar ABC-sitcom Vers van de pers vernieuwd wordt.

“Ik was bang om terug te komen op sociale media omdat ik er bijna mijn leven aan verloor: 3 jaar geleden, toen ik achteloos tweets maakte over de vernieuwing van mijn tv-show, veroorzaakte het verontwaardiging en internetshaming die behoorlijk ernstig werd”, schrijft Wu in een verklaring.

LEES VERDER: De familie van Khloe Kardashian wist niets van haar tweede baby

‘Ik kreeg het gevoel dat ik het niet eens verdiende om meer te leven.’ (ABC via Getty Images)

LEES VERDER: Een terugblik op het kleurrijke leven van Ivana Trump

“Ik voelde me vreselijk over wat ik had gezegd, en toen een paar DM’s van een mede-Aziatische actrice me vertelden dat ik een plaag zou worden voor de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap, kreeg ik het gevoel dat ik het niet eens verdiende om meer te leven.

“Dat ik een schande was voor AsAms [Asian Americans], en ze zouden beter af zijn zonder mij. Als ik erop terugkijk, is het onwerkelijk dat een paar DM’s me ervan overtuigden mijn eigen leven te beëindigen, maar dat is wat er gebeurde. Gelukkig vond een vriend me en haastte me naar de eerste hulp.”

In 2019 reageerde Wu gefrustreerd op het nieuws dat haar ABC-sitcom Vers van de pers voor een nieuw seizoen was verlengd.

Constance Wu
Wu speelde vijf seizoenen Jessica Huang op ‘Fresh Off the Boat’. (ABC)

Voor een dagelijkse dosis 9Honey, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

De acteur twitterde destijds: “Ik ben nu zo overstuur dat ik letterlijk aan het huilen ben. Ugh. F—” en “F-ing hell.” Toen een gebruiker haar feliciteerde met de verlenging en het ‘geweldig nieuws’ noemde, antwoordde Wu: ‘Nee, dat is het niet.’

Wu ging verder met het verduidelijken van haar opmerkingen en zei dat ze op dat moment van streek was omdat de… Vers van de pers vernieuwing betekende dat ze een passieproject moest afwijzen.

Ze merkte op dat haar televisierol ‘gemakkelijk en plezierig’ was geworden, en ze was op zoek naar verdere uitdagingen, die volgens haar het nieuwe project zou hebben opgeleverd.

“Het was een eng moment waardoor ik veel in mijn leven opnieuw moest beoordelen”, schrijft Wu over haar zelfmoordpoging.

LEES VERDER: Externe werknemer beweert dat haar werkgever haar heeft bespioneerd via de webcam van een laptop

“De komende jaren zette ik mijn carrière opzij om me te concentreren op mijn geestelijke gezondheid”, schreef ze.

“AsAms praat niet genoeg over geestelijke gezondheid. Hoewel we de overwinningen van vertegenwoordigers snel vieren, wordt er veel vermeden rond de meer ongemakkelijke problemen binnen onze gemeenschap.

“Zelfs mijn tweets werden een onderwerp dat zo gevoelig was dat de meeste van mijn AsAm-collega’s besloten dat dit het moment was om me te mijden of me uit te sluiten.

“Ik geef toe dat het veel pijn deed, maar het deed me ook beseffen hoe belangrijk het is om de hand te reiken en te zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.”

Wu schreef aan het einde van haar verklaring: “Na een korte pauze uit Hollywood en veel therapie voel ik me goed genoeg om hier terug te keren (althans voor een klein beetje).

“En hoewel ik bang ben, heb ik besloten dat ik het aan de ik-van-drie jaar geleden verschuldigd ben om dapper te zijn en mijn verhaal te delen, zodat het iemand met hun verhaal kan helpen.”

Als u of iemand die u kent onmiddellijke ondersteuning nodig heeft, neem dan contact op met Lifeline op 13 11 14 of via lifeline.org.au. Bel in geval van nood 000.

Bjorn Ulvaeus en Christina Sas

ABBA’s Björn Ulvaeus, 77, debuteert nieuwe vriendin, 49

Related posts

Geef een antwoord