Candice Patton zegt dat ze “The Flash” in seizoen 2 wilde verlaten vanwege racistische fans

  • Whatsapp
THE FLASH, Candice Patton, 'The Present', (Seizoen 3, ep. 309, uitgezonden op 6 december 2016).  foto: Katie Yu / The CW / Courtesy: Everett Collection

Read More

Candice Patton vertelt over haar vroege dagen als Iris West in ‘The Flash’. In een recente aflevering van “De Open Up-podcast,” De CW-ster onthulde dat ze de serie al in seizoen twee wilde verlaten vanwege het racistische misbruik dat ze online van fans van de show ontving. Patton vertelde verder dat ze op dat moment geen steun van het netwerk kreeg, wat de situatie des te isolerender maakte.

“Nu begrijpen mensen hoe fans racistisch kunnen zijn, vooral in genre [film and tv], maar in die tijd was het een beetje als: ‘Zo zijn fans, wat dan ook’, ‘zei Patton. ‘Zelfs met de bedrijven waarmee ik werkte, The CW en WB, was dat hun manier om ermee om te gaan. Wij weten nu beter. Het is niet oké om je talent op die manier te behandelen, om ze te laten gaan door misbruik en intimidatie. Voor mij waren er in 2014 geen ondersteunende systemen. Daar keek niemand naar uit. Het was vrije uitloop om elke dag misbruikt te worden. Er waren geen protocollen voor sociale media om me te beschermen, dus lieten ze al die dingen daar gewoon zitten.”

Vanwege het racisme waarmee ze online te maken had en het gebrek aan steun, overwoog Patton de show in seizoen twee te verlaten omdat ze ‘ernstig ongelukkig’ was. De acteur legde uit: “Ik herinner me dat ik dacht:” Ik kan dit niet doen. Ik ga het niet redden. Ik wil hier niet zijn.”

Wat haar uiteindelijk op de been hield, was weten hoeveel het karakter van Iris betekende voor zoveel zwarte vrouwen die zichzelf vertegenwoordigd zagen op een superheldenshow. Naast haar contractuele verplichting voelde Patton een “enorme verantwoordelijkheid” bij het uitbeelden van Iris. “Het was zo’n iconische casting, zo’n iconische rol, en ik wist hoeveel dit voor zoveel mensen betekende dat ik de verantwoordelijkheid voelde om in een ruimte en een plek te blijven die waarschijnlijk erg giftig was voor mijn geestelijke gezondheid”, zei ze. .

Nu ze al acht seizoenen in de show zit, zegt Patton dat haar situatie is verbeterd, maar ze wil dat studio’s begrijpen dat zwarte acteurs bescherming nodig hebben, vooral op sets waar er een beperkte vertegenwoordiging is. “Als ik om 2 uur ’s nachts in Jackson, Mississippi, wordt aangehouden door een blanke agent, denk je dan dat het hem kan schelen dat ik Candice Patton ben uit ‘The Flash’?” ze legde uit. “Het maakt niet uit. We hebben nog steeds bescherming nodig omdat de wereld ons op een bepaalde manier ziet. Als ik op een set stap en iedereen die om me heen werkt wit is, ben ik niet beschermd en zal ik nooit beschermd worden. En dat is niet zo om te zeggen dat iedereen slechte bedoelingen heeft, maar ze hebben blinde vlekken. Dat kan bijdragen aan mijn schade. Het is een leerervaring geweest voor bedrijven en producties.”

Patton keert dit najaar terug naar “The Flash” voor seizoen negen op The CW. Ze is een van de slechts drie overgebleven originele castleden, waaronder Grant Gustin en Danielle Panabaker.

Related posts

Geef een antwoord