Candice Patton van The Flash: ik werd ‘anders behandeld’ dan blanke Costars

  • Whatsapp
Candice Patton van The Flash zegt dat ze 'anders werd behandeld' dan haar witte costars

Read More

Candice Patton MediaPunch/Shutterstock

Terwijl Candice Patton speelde Iris West-Allen in alle acht seizoenen van The CW’s De flitsis ze niet altijd tevreden geweest met haar ervaring op de set.

“In 2014 waren er geen ondersteuningssystemen”, herinnert Patton, 34, zich tijdens een optreden op “De Open Up-podcast” eerder deze maand, bewerend dat het “niet gemakkelijk” was om een ​​van de eerste zwarte actrices in het DC-televisieuniversum te zijn. “Niemand keek daar naar uit. Het was gewoon vrije uitloop om elke dag misbruikt te worden.”

Ze vervolgde: “Het is een gevaarlijke plek om in te zijn als je een van de eersten bent, en je krijgt te maken met terugslag en er is geen hulp. Nu begrijpen mensen een beetje beter en begrijpen ze hoe fans racistisch kunnen zijn, vooral in genre, en vrouwonvriendelijk. Maar op dat moment was het een beetje van: ‘Ja, zo zijn fans, maar wat dan ook.’”

Na naar verluidt te maken te hebben gehad met ongebreideld racisme met betrekking tot haar casting als de liefdesbelang van Barry Allen/The Flash (Grant Gustin), de Spel aluin voelde ook een gebrek aan steun van haar werkgevers. (The CW en Warner Bros. hebben haar beweringen nog niet publiekelijk bekend gemaakt.)

“Ik wilde de show al in seizoen twee verlaten. Ik herinner me dat ik zei: ‘Ik kan dit niet, ik kom er niet doorheen, ik ben ernstig ongelukkig’,’ zei ze tegen podcasthost Elliot Knight. “Het ging meer om de bestaande protocollen en de dingen die ik zie gebeuren voor mijn blanke tegenhanger die mij niet overkomen.”

Candice Patton van The Flash zegt dat ze 'anders werd behandeld' dan haar witte costars

Candice Patton als Iris West-Allen in ‘The Flash’. Katie Yu/The CW

Patton beweerde verder: “Om te zien hoe ik anders werd behandeld dan andere mensen. Zien hoe ik niet beschermd ben door het netwerk en de studio. Dat waren de dingen die me niet per se pijn deden, maar die me frustreerden. … Met de bedrijven waarmee ik werkte, zoals CW en Warner Brothers, dat [‘whatever’] was hun manier om ermee om te gaan. Ik denk dat we nu beter weten dat het niet oké is om je talent op die manier te behandelen en ze deze mishandeling en intimidatie te laten doormaken.”

Haar personage was een constante aanwezigheid in de Arrowverse-show na de première in 2014, waar ze uiteindelijk verliefd wordt op Barry voordat ze dochter Nora verwelkomen (Jessica Parker Kennedy) en zoon Bart (Jordan Fisher) in flash-forward-reeksen. De show, die in juni de finale van seizoen 8 uitzond, zag Iris het afgelopen seizoen opvallend afwezig in vier opeenvolgende afleveringen toen ze leed aan ’tijdziekte’ en verdween in de Still Force.

“Mijn s8-contract is door mijzelf en mijn team zo ontworpen dat ik mezelf kan beschermen in het geval dat de grenzen tussen Canada en de VS weer sluiten [due to COVID-19 restrictions]”Patton sprak haar afwezigheid op 1 juli aan Instagram-verhaal post, verwijzend naar de Canadese filmlocatie van de show. “Mijn team en ik hebben tijdens de onderhandelingen/ondertekening en gedurende het hele seizoen duidelijk gemaakt dat als het coronavirus en de grenssituatie rond de zomer/herfst van 2021 optimistisch zouden blijven (en het was al vroeg duidelijk dat dat zou gebeuren) dat ik wees blij dat je in alle afleveringen te zien bent.”

De inwoner van Mississippi voegde er destijds aan toe: “Die optie is uiteindelijk niet uitgeoefend en we hebben die beslissing gerespecteerd! Ik hoop dat dat duidelijkheid biedt en hoop echt dat iedereen genoten heeft van het seizoen in het algemeen!”

Luister naar Hot Hollywood van Us Weekly terwijl de redactie van Us elke week de heetste nieuwsberichten op het gebied van entertainment neerzet!
Luister op Google Play Muziek

Related posts

Geef een antwoord